Esta página web, puede utilizar cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio, de acuerdo a sus hábitos de navegación. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede obtener más información en nuestra política de cookies.

X

Empresa centenària

Empresa familiar fundada per Josep Pau Virgili Sanromà fa més de 100 anys.

Agraïm al Col•legi Joan Roig de Tarragona l’atenció que ha tingut amb la família Virgili i a la professora d’anglès Maite Velasco per l’edició del vídeo

 

 

 

FEM UNA MICA D’HISTÒRIA. Tota aquesta història no hauria estat possible si el Sr. Pau Virgili i Sanromà, anomenat popularment “el iaio Virgili”, l’any 1909 i amb només 14 anys, no hagués entrat a treballar d'aprenent a la impremta Pàmies, al carrer de la Unió, i dos anys després ho fes d'aprenent adelantat a la impremta Arís, que llavors editava el Diario de Tarragona. Més tard fundà amb un soci la coneguda impremta tarragonina Successors Torres & Virgili, en la qual hi va treballar fins a la jubilació (passant, amb el temps, al seu fill i després de la jubilació d’aquest a una néta).

 

Va escriure i publicà diferents llibres: Tarragona 1900, Guia de les muralles de Tarragona, Bibliografia tarragonina a través de les seves impremtes, Llegendes i narracions de Tarragona.

 

Rebé diferents distincions: Diploma de Serveis Distingits a la Ciutat (1973); Medalla d'Argent (1981); Creu de Sant Jordi (1991) i Tarragoní Fidel (Òmnium Cultural, 1978).

 

VIRGILI I SASTRE, JOSEP Mª; començà a treballar a la IMPREMTA SUCCESSORS TORRES & VIRGILI de ben jove, aprenent l’ofici i convertint-se en un mestre impressor. I més tard comprà la IMPREMTA CATALUNYA, on hi treballà fins a la jubilació. Llavors va passar a ser IMPREMTA VIRGILI amb la Montse Virgili i Robert al capdavant de la empresa, fins l’actualitat, VIRGILI IMPRESSORS.