La nostra web utilitza cookies per a facilitar i millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant per la nostra web, entenem que acceptes l'ús de les nostres cookies.

Empresa centenària

Empresa familiar fundada per Josep Pau Virgili Sanromà fa més de 100 anys.

Agraïm al Col•legi Joan Roig de Tarragona l’atenció que ha tingut amb la família Virgili i a la professora d’anglès Maite Velasco per l’edició del vídeo

 

 

 

FEM UNA MICA D’HISTÒRIA. Tota aquesta història no hauria estat possible si el Sr. Pau Virgili i Sanromà, anomenat popularment “el iaio Virgili”, l’any 1909 i amb només 14 anys, no hagués entrat a treballar d'aprenent a la impremta Pàmies, al carrer de la Unió, i dos anys després ho fes d'aprenent adelantat a la impremta Arís, que llavors editava el Diario de Tarragona. Més tard fundà amb un soci la coneguda impremta tarragonina Successors Torres & Virgili, en la qual hi va treballar fins a la jubilació (passant, amb el temps, al seu fill i després de la jubilació d’aquest a una néta).

 

Va escriure i publicà diferents llibres: Tarragona 1900, Guia de les muralles de Tarragona, Bibliografia tarragonina a través de les seves impremtes, Llegendes i narracions de Tarragona.

 

Rebé diferents distincions: Diploma de Serveis Distingits a la Ciutat (1973); Medalla d'Argent (1981); Creu de Sant Jordi (1991) i Tarragoní Fidel (Òmnium Cultural, 1978).

 

VIRGILI I SASTRE, JOSEP Mª; començà a treballar a la IMPREMTA SUCCESSORS TORRES & VIRGILI de ben jove, aprenent l’ofici i convertint-se en un mestre impressor. I més tard comprà la IMPREMTA CATALUNYA, on hi treballà fins a la jubilació. Llavors va passar a ser IMPREMTA VIRGILI amb la Montse Virgili i Robert al capdavant de la empresa, fins l’actualitat, VIRGILI IMPRESSORS.