La nostra web utilitza cookies per a facilitar i millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant per la nostra web, entenem que acceptes l'ús de les nostres cookies.

Tren de llarg recorregut

Articles on l'home, la natura, les relacions humanes i els paisatges són protagonistes, junt amb la bella duresa del territori; la bellesa de les ciutats, la Toscana...; l'òpera i el cinema i també hi ha un to de crítica a la societat contemporània.

 

FITXA

 

Títol: Tren de llarg recorregut 2
Autor: Josep Duran i Gili

Format: Tapa tova amb solapes

Mides: 14 x 21 cm
ISBN: 978-84-945677-9-7
Pàgines: 186
Preu: 12€ (I.V.A inclòs)

 

RESUM

 

Tren de llarg recorregut és el títol del blog a lavanguardia.es de Josep Duran i Gili, nascut a Barcelona (1947) però veí de L’Espluga de Francolí i estiuejant a Cambrils. Sota aquest títol, l’autor aplega més de 500 articles publicats, on estableix una relació metafòrica entre el que explica i el Tren imaginari que es transforma en els seus ulls, la seva llar, les seves cames. L’home, la natura, les relacions humanes i els paiasatges són protagonistes preferents de totes aquestes singladures. Els boscos de Poblet i la bella duresa del territori, L’Empordà de Josep Pla, les terres de l’alta Andalusia, l’encís de la Toscana, ciutats europees com Praga o París, però també l’òpera i el cinema, esdevenen estacions de somni on el tren s’atura per reverenciar la seva bellesa captivadora. Però també l’actualitat de casa nostra n’és protagonista, amb un to de crítica àcida a la societat contemporània. Tots els articles tenen un denominador comú: han estat viscuts en primera persona, no són relats llegits o escoltats, encara que en alguns casos hagin estat adornats.

L’edició del primer llibre del Tren de llarg recorregut va tenir lloc a Barcelona el novembre de 2010. Aquest segon recull aplega 75 articles, i esperem que tingui la mateixa bona acollida que el seu predecessor. 

 

Comprar per correu