Esta página web, puede utilizar cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio, de acuerdo a sus hábitos de navegación. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede obtener más información en nuestra política de cookies.

X

Viticultura i Fil-loxera a l'últim terç del segle XIX

En aquest llibre Pedro Antonio Heras i Carlos Mas ens forneixen les dades sobre la viticultura de les comarques de Tarragona al darrer terç del segle XIX.

 

 

FITXA

 

Títol: Viticultura i Fil·loxera a l'últim terç del segle XIX. El cas de les comarques de Tarragona.
Autors: Pedro Antonio Heras Caballero i Carlos Mas Arrondo

Col·lecció: Biblioteca Tarraconense, núm. 11

Idioma: català

ISBN: 84-88448-06-6
Pàgines: 108
Preu: 5€ (I.V.A inclòs)

 

RESUM

 

La viticultura a les comarques de Tarragona ha estat el mascaró de proa de la seva especialització agrària, del desenvolupament de la manufactura, la indústria i el comerç. Parlar de vi vol dir parlar de pagesos i comerciants, de boters i alcoholers, de carreters i ferrocarril, d’estibadors i vaixells, de “Reus-París-Londres” i del port de Tarragona. I, és clar, de diners i política, de propietaris i rabassaires, de burgesia i proletariat, de conflictes i lluita de classes. (...) El gran mèrit d’aquest llibre no són les dades aportades, a partir d’ara punt de referència obligat per a qualsevol estudiós del tema, sinó que convida a reflexionar sobre el present amb l’esguard al passat dins de la millor tradició historiogràfica. (Del pròleg d’Andreu Mayayo i Artal). 

 

Comprar per correu