Impremta Virgili. La teva impremta de confiança a Tarragona

Tren de Llarg recorregut 2

Articles on l'home, la natura, les relacions humanes i els paisatges són protagonistes, junt amb la bella duresa del territori; la bellesa de les ciutats, la Toscana...; l'òpera i el cinema i també hi ha un to de crítica a la societat contemporània.

FITXA

Títol: Tren de llarg recorregut 2
Autor: Josep Duran i Gili

Idioma: Català

Format: Tapa tova amb solapes

Mides: 14 x 21 cm
ISBN: 978-84-945677-9-7
Pàgines: 186
Preu: 12€ (I.V.A inclòs)

 

RESUM

Tren de llarg recorregut és el títol del blog a lavanguardia.es de Josep Duran i Gili, nascut a Barcelona (1947) però veí de L’Espluga de Francolí i estiuejant a Cambrils. Sota aquest títol, l’autor aplega més de 500 articles publicats, on estableix una relació metafòrica entre el que explica i el Tren imaginari que es transforma en els seus ulls, la seva llar, les seves cames. L’home, la natura, les relacions humanes i els paiasatges són protagonistes preferents de totes aquestes singladures. Els boscos de Poblet i la bella duresa del territori, L’Empordà de Josep Pla, les terres de l’alta Andalusia, l’encís de la Toscana, ciutats europees com Praga o París, però també l’òpera i el cinema, esdevenen estacions de somni on el tren s’atura per reverenciar la seva bellesa captivadora. Però també l’actualitat de casa nostra n’és protagonista, amb un to de crítica àcida a la societat contemporània. Tots els articles tenen un denominador comú: han estat viscuts en primera persona, no són relats llegits o escoltats, encara que en alguns casos hagin estat adornats.
 
L’edició del primer llibre del Tren de llarg recorregut va tenir lloc a Barcelona el novembre de 2010. Aquest segon recull aplega 75 articles, i esperem que tingui la mateixa bona acollida que el seu predecessor.

 

Contacta amb Impremta Virgili

© 2024 Impremta Virgili - Tots els drets reservats
iPortal8 Kdweb