Impremta Virgili. La teva impremta de confiança a Tarragona

Llegendes i Narracions de Tarragona

Lectura gairebé obligada ara que som a tocar dels dies més importants del calendari festiu tarragoní: les festes de Santa Tecla. Josep Pau Virgili i Sanromà, el popularment conegut com “avi de la Rambla”, ens explica, amb la seva narració fresca, directa i col·loquial, fets relacionats amb la patrona i “mare dels tarragonins” desconeguts per la majoria. Per exemple, coneixeu la llegenda de la bufetada de Santa Tecla?...

FITXA

Títol: Llegendes i Narracions de Tarragona
Autor: Josep Pau Virgili i Sanromà

Idioma: Català
Format: Rústic amb solapes
ISBN: 978-84-945677-0-4
Pàgines: 168
Preu: 15€ (I.V.A inclòs)

 

RESUM

Llegendes i Narracions de Tarragona és un recull de costums, anècdotes i tradicions de temps passats de la mà d’un tarragoní que les visqué de manera molt propera, i que les narra d’una forma fresca, directa i col·loquial. Els textos ens refereixen petites històries que ens acostaran a una època llunyana, si bé no tan distant històricament parlant, i ens faran adonar que la història no té perquè ser sempre feixuga i ensopida.

Aquest llibre, la primera obra pòstuma d’en J.P. Virgili, és la suma d’un centenar llarg d’articles, dels quals brolla aquell amor a la Ciutat que, com si d’una religió es tractés, va professar tota la vida el seu autor.

Josep Pau Virgili i Sanromà (Tarragona, 1895-1993), impressor i periodista, als 18 anys es posà a la tasca de recollir i classificar tota la documentació relacionada amb la nostra ciutat. D’aquesta manera va aplegar un arxiu de temes tarragonins dels segles XIX i XX, que ha esdevingut de consulta obligada per l’estudi de qualsevol aspecte de la història de Tarragona d’aquests dos segles.

Contacta amb Impremta Virgili

© 2023 Impremta Virgili - Tots els drets reservats
iPortal8 Kdweb