Impremta Virgili. La teva impremta de confiança a Tarragona

Jujol en Barcelona

Catàleg comentat de l'obra de Jujol a la ciutat de Barcelona en totes les seves vessants artístiques: arquitecte, dissenyador, decorador, escultor, pintor, dibuixant...

FITXA

Títol: Jujol en Barcelona
Autor: Josep Maria Jujol Gibert - Archivo Jujol

Idioma: Castellà
Format: tapa tova
Mides: 21x29,7 cm
ISBN: 978-84-945677-4-2
Pàgines: 182
Fotografies: 300
Preu: 25€ (I.V.A inclòs)

 

RESUM

Aquest llibre pretén ser una mena de catàleg de tota l’obra de Josep Maria Jujol a la ciutat de Barcelona. I és remarcable aquest “tota” perquè Jujol no fou només un arquitecte. El seu art es desenvolupà majoritàriament en l’arquitectura, però excel·lí també com a dissenyador, decorador, pintor, dibuixant... L’arquitectura necessita de les arts aplicades i ornamentals; és a dir, elements que s’integrin i complementin l’edifici. Jujol elabora l’obra total, des de la construcció arquitectònica fins el toc final dels cortinatges, passant pels paviments, vidrieries, pintures, mobiliari i objectes decoratius. Jujol fou, doncs, tal com el defineix el seu fill, autor d’aquest llibre, un arquitecte-artista.
 
Tanmateix, Jujol treballa per guanyar-se la vida, i s’ha d’emmotllar als encàrrecs, que no provenen d’acomodats rics burgesos;  però tot i així en totes les seves obres sempre intentà de posar-hi -ni que fos discretament- el seu segell personal: lluminositat, color, decoracions agosarades, arquitectura de futur.
 
Aquest Jujol en Barcelona, vol donar a conèixer aquest extraordinari arquitecte, sorprenent dissenyador, vistós pintor, espontani dibuixant, amb pinzellades biogràfiques lligades a la seva obra constructiva i decorativa que ajudaran el lector a fer-se una idea aproximada de la personalitat de l’arquitecte-artista tarragoní.

 

Contacta amb Impremta Virgili

© 2022 Impremta Virgili - Tots els drets reservats
iPortal8 Kdweb