Impremta Virgili. Tu imprenta de confianza en Tarragona

El marge i el sangrat a l'impressió

28/01/2020 10:42:48

El marge i el sangrat en els documents a imprimir

Quan maqueteu un document amb la finalitat d’imprimir-lo cal que tingueu en compte que un cop imprès s’ha de tallar, sempre i quan el contingut (fotografies, fondos, etc) sobresurti de la pàgina.

Per tal de que el treball imprès quedi ben acabat heu de tenir present que en el moment de crear el document li afegiu 3 mm per cada costat. Si heu d’imprimir un document DINA4 que té una mida de 210 x 297 mm, cal que en el moment de crear-lo li doneu aquest 3 mm de més i per tant el document tindrà una mida de 216 x 303 mm.

També és important que el treball a realitzar tingui un marge de seguretat. El marge de seguretat serveix per a que estèticament quedi correcte.

Resumint:

  • Sangrat: és l’àrea de la pàgina del document que està fora del límit de la mateixa, és a dir, és l’espai que un cop tallat no es veurà.
  • Marge de seguretat: és l’espai que deixem entre el límit del document (un cop tallat) i el començament del text o la imatge; és l’espai des del tall de la pàgina fins al començament del disseny cap a l’interior del mateix. És aconsellable no deixar un espai inferior als 5 mm.

 

EXEMPLES:

 

impremta virgili maquetacio pagina revista amb sang impremta virgili explicacio de la sang en un arxiu impremta virgili impressio coberta llibre amb sang impremta virgili impressio carpeta amb sang impremta vigili impressio targetes amb sang impremta virgili impressio postal amb sang impremta virgili impressio cartolina amb sang

Contacta con Impremta Virgili

© 2024 Impremta Virgili - Todos los derechos reservados
iPortal8 Kdweb